sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Vuohenjuustorisotto



Aloitetaan urakka avaamalla pullo hyvää punaviiniä. Castillio San Simón käy hyvin. Maistetaan.
Kuoritaan n. 20 valkosipulinkynttä ja sekoitetaan oliiviöljyyn, joka on maustettu mustapippurilla ja suolalla. Kääritään folioon ja paahdetaan uunissa käärittynä folioon (180 astetta/20 min).
Rosmariini mieluiten tuoreena, sunnuntaikaupasta löytyy useimmiten vain kuivattua.

Seuraavat toimenpiteet valinnaisessa järjestyksessä:
  • Punasipulin pilkkominen (1 kpl)
  • Parmesaanin raastaminen (n. 25 g)
  • Kanaliemen keittäminen (1 l)
  • Viinin nauttiminen useita kertoja
  • Vuohenjuuston leikkaaminen ja maustaminen (oliiviöljy, mustapippuri ja rosmariini), asettelu mieluiten parillalle, muukin lämmityspaikka käy (ks. kuva), haluttu määrä

Odota valkosipulien valmistumista. Nauti tuoksuista.

Kuullota punasipulia viitisen minuuttia ja lisää joukkoon . 4-6 valkosipulin kynttä ja kuullota toiset 5 minuuttia, lisää rosmariinia ja riisi. Lisää kanalientä pienissä erissä ja keitä hiljakseen, kunnes riisi on kypsää, muttei löysää (al dente, per favore ;).

Keittämisen puolivälissä voit aloittaa vuohenjuustopalojen grillaus. Kun riisi on valmista, lisätään pehmeää vuohenjuustoa n. 100g risoton joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan ja lisää parmesan-raaste. Asettele risotto lautaselle, lisää päälle grillattuja vuohenjuuston viipaleita ja koristele rosmariinilla. Nauti ja maistele.


Tarkista kaappisi ja käy tarvittaessa kaupassa:
  • oliiviöljy
  • suola
  • mustapippuri
  • kanaliemi
  • risottoriisi
  • valkosipuli
  • punasipuli
  • kuorellinen vuohenjuusto
  • kuoreton, pehmeä vuohenjuusto
  • rosmariini (mieluiten tuore)
  • parmesaani
  • punaviini tai haluamasi ruokajuoma

Ei kommentteja: